Πράσινο σπίτι

Πράσινο σπίτι
 

Η εταιρία μας αναλαμβάνει την εκπόνηση μελέτης και εργασιών για την ενεργειακή αναβάθμιση του χώρου σας και την εισαγωγή πράσινης τεχνολογίας και αυτοματισμών στο χώρο σας.

Τοποθετούμε φωτοβολταικά συστήματα στις στέγες, αυτοματισμούς φωτισμού και λειτουργιών του κτιρίου, μονώσεις εξωτερικού κελύφους, υγρομονώσεις, συστήματα θέρμανσης, συστήματα συμπαραγωγής ενέργειας και κάθε είδους εργασία για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής σας και την εξοικονόμηση ενέργειας.

 

 

ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ

 Το κτήριο πρέπει να είναι έτσι τοποθετημένο ώστε να εκμεταλλεύεται την ηλιακή ακτινοβολία το χειμώνα και να προστατεύεται από αυτήν το καλοκαίρι. Γι’ αυτό τα ανοίγματα τοποθετούνται ως επί το πλείστον στην νότια όψη, λιγότερο στην ανατολική και κατά το δυνατόν λιγότερο στη δυτική και βόρεια.

Π.χ.  Ας υποθέσουμε ότι έχουμε ένα τυπικό συρόμενο άνοιγμα 1,30x2,20. Αν το τοποθετήσουμε προς το νότο έχουμε τόση εξοικονόμηση ενέργειας συγκριτικά με το αν το τοποθετήσουμε στη δύση, ίση με το 20% της ενέργειας που καταναλώνει ένα κλιματιστικό 9.000 Btu.

 

ΣΚΙΑΣΗ

Ο σκιασμός, μόνιμος ή κινητός, πρέπει να προστατεύει το κτήριο από την ηλιακή ακτινοβολία το καλοκαίρι, επιτρέποντας την να εισέλθει το χειμώνα.

Π.χ. Ένα προστατευμένο άνοιγμα 1,30x2,20m τοποθετημένο στο νότο, σε σχέση με ένα μη προστατευμένο που βλέπει επίσης στο νότο, εξοικονομεί ενέργεια ίση με το 30% που καταναλώνει ένα κλιματιστικό 9.000 Btu.

 

ΑΕΡΙΣΜΟΣ

 Ο φυσικός αερισμός (μέσω της κατάλληλης τοποθέτησης των ανοιγμάτων), οι ηλιακές καμινάδες κλπ. μπορούν να μειώσουν σημαντικά το θερμικό φορτίο που δέχεται ένα κτήριο, αλλά και να δημιουργήσουν ένα ευχάριστο περιβάλλον για να ζει κανείς απαλλαγμένο από υγρασία και οσμές.

Επίσης εφαρμογές όπως οι αεριζόμενες στέγες ή οι αεριζόμενες προσόψεις μειώνουν το θερμικό φορτίο που δέχεται το κέλυφος του κτηρίου και αποτρέπουν το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του.

 

Φυσικός φωτισμός

Ο φυσικός φωτισμός επιτυγχάνει βοηθάει και στην εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και στην ποιότητα ζωής στο εσωτερικό ενός κτηρίου.

 Όπου αυτό δεν είναι εφικτό μέσω των ανοιγμάτων, υπάρχουν ειδικές εφαρμογές που το επιτυγχάνουν (π.χ. φωτοσωλήνες).

 

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειες

Χρήση, όπου αυτό είναι εφικτό και αποδοτικό, ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (ηλιακή, αιολική, γεωθερμία, κλπ).

 

Πράσινη στέγη

Μια πράσινη στέγη προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας  τόσο σε συνθήκες καλοκαιριού όσο και  σε χειμώνα.

Επίσης συμβάλει στην αισθητική αναβάθμιση του κτηρίου.

 

Θερμική αδράνεια

Αυξημένη θερμική αδράνεια, «αντίσταση» δηλαδή που προβάλει το κτήριο στις εξωτερικές μεταβολές της θερμοκρασίας, είναι απαραίτητη για τις δικές μας κλιματικές συνθήκες.

Π.χ. Ας υποθέσουμε ότι αυξάνουμε τη θερμική αδράνεια ενός κτηρίου αυξάνοντας το πάχος του τοίχου μόνο σε μία πρόσοψη π.χ στη δυτική, που επιβαρύνεται περισσότερο το καλοκαίρι, βάζοντας και μια τρίτη σειρά τούβλα. Ένα κόστος της τάξης των 800-1000 ευρώ για μια διώροφη μονοκατοικία.  Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα το θερμικό φορτίο που δέχεται στις 3 το μεσημέρι, να μην εισέρχεται στην κατοικία στις 18:30, αλλά στις 20:00, όταν πλέον ο ήλιος δύει και μπορούμε να δροσίσουμε το χώρο ανοίγοντας τα παράθυρα.

 

Μόνωση

Η μόνωση μειώνει τόσο τις ανάγκες για θέρμανση το χειμώνα, όσο και τις ανάγκες για ψύξη το καλοκαίρι.

Επιπλέον εξοικονόμηση μπορούμε να πετύχουμε τοποθετώντας τη μόνωση εσωτερικά ή εξωτερικά του κελύφους –ανάλογα τη χρήση του κτηρίου- και χρησιμοποιώντας ενεργειακά κουφώματα.

 

Αυτοματισμοί –Domotics

Σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές που μας επιτρέπουν να επιτύχουμε εξοικονόμηση ενέργειας, αυξημένη ασφάλεια αλλά και άνεση στα σπίτια και στους χώρους εργασίας μας

 

Πράσινα υλικά

Υλικά που απαιτούν λιγότερη ενέργεια για την κατασκευή τους.

Υλικά που μπορούν να ανακυκλωθούν μετά τη χρήση τους.

Υλικά που δεν εκπέμπουν επιβλαβή για την υγεία σωματίδια στους χώρους που ζούμε και εργαζόμαστε.

 

Επαναχρησιμοποίηση του νερού

Μπορούμε να ανακυκλώσουμε το νερό που καταναλώνουμε και να το επαναχρησιμοποιήσουμε (πότισμα, νερό για λεκάνες κλπ.).

Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουμε μείωση της κατανάλωσης έως και 40%.

 

Νέα
  • 08.08.2013: ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ! ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ!! >>
  • Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης >>